Aktuálně

Rybárna KINSKÝ

  • Akce
  • Obchodní dům Kinský
  • Rybárna KINSKÝ
  • Lesnictví
  • Rybářství
  • Zemědělství
  • Nemovitosti
  • Pracovní příležitosti
  • Rodina Kinských
  • Pomáháme

Čerstvá ryba na Velikonoce

Máte rybu spojenou pouze s Vánocemi? Omyl… V českých zemích byla spotřeba ryb v období Velikonoc a zejména v předvelikonočním půstu jen o málo menší než o vánočních svátcích.

Pokrmy z kapra, ale i z dalších sladkovodních ryb vždy patřily na velikonoční sváteční stůl a pomáhaly v jarních měsících posílit celý organismus.

Právě teď probíhají výlovy i v našich rybnících. V Rybárně KINSKÝ tak nyní koupíte čerstvého Žďárského kapra i pstruhy. 

Během Velikonoce jsme pro vás v rybárně ve čtvrtek (9 - 16), v pátek (9 - 16) a v sobotu (9 - 14). V neděli a pondělí je zavřeno. S výběrem ryb vám rádi poradíme a příp. je upravíme k přímé konzumaci.

 


Tipy na velikonoční rybí recepty

Zelená rybí polévka

300 g rybího masa

zeleninový vývar (příp. kostka zeleninového bujonu)

200 g špenátu

100 ml nízkotučné smetany

1 lžička škrobové moučky

1 lžička mletého zázvoru

Rybu povaříme v litru vody se zeleninovým vývarem, případně bujonem, rozmixujeme ji a přidáme na kostky nakrájený zmrazený špenát, který zvolna prohříváme, až se rozvaří.

Poté vmícháme smetanu, ve které jsme rozkvedlali škrobovou moučku a mletý zázvor a polévku povaříme do zhoustnutí.

 

Rybí svítek

400 g ryby

2-3 žloutky (podle velikosti vajec)

2-3 lžíce mléka

strouhanka

petrželka

Rybu osolíme a podusíme pod poklicí. Nepodléváme – sůl z masa vytáhne vodu a ryba ji pustí. Podušené maso pomeleme, promícháme se žloutky, jemně nakrájenou petrželkou a pro zjemnění s mlékem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně jej vmícháme do směsi, hustotu podle potřeby upravíme strouhankou. Dáme do vymaštěného pekáčku a v troubě upečeme. 

 

Rybí trhanec

rybí maso

cibule

kořenová zelenina

sůl, kmín

česnek

Na tuku prudce osmahneme drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme rybí maso, rychle je opečeme a dvěma vidličkami roztrháme na sousta. Osolíme je, okmínujeme, podle chuti přidáme utřený česnek, zastříkneme vodou a dusíme pod pokličkou.

 

Pečený losos s čerstvými bylinkami

losos

bylinkové máslo (např. s pažitkou, hladkolistou petrželí, koprem, bazalkou, tymiánem, rozmarýnem)

citron

Na každou porci lososa připravíme dostatečně velký kus alobalu, potřeme ho bylinkovým máslem, položíme na něj porci, posypeme ji petrželkou, osolíme, pokapeme čerstvou citronovou šťávou a zabalíme tak, aby mohla unikat pára. Balíčky vložíme do pekáče a zvolna pečeme, asi po 30 minutách alobal rozbalíme a rybu necháme 15 minut dopéci. Před podáváním porce bohatě posypeme nasekanými čerstvými lístky šťovíku, řeřichy, petrželkou nebo koprem.

 

Další velikonoční rybí recepty

 

 

Přidáno: 09. 04. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.