Náš recept na vynikající delikatesu prozradil pan Josef Kolbábek
Čerstvá uzená ryba je zdravá delikatesa, kterou si nyní můžete užít každý den. V Rybárně KINSKÝ jsme již znovu zprovoznili udírnu a pravidelně pro Vás udíme kapry, pstruhy, makrely a lososy.
Na přání můžeme vyudit i další Vámi vybrané ryby.
Málokdo Vám prozradí svůj recept na uzené ryby. Náš dlouholetý pracovník pan Josef Kolbábek, mořský vlk a srdečný rybář, však před zákazníky rybárny žádné tajemství neskrývá.
„Ryby se nejprve vykuchají a vymyjí, pak se naskládají do bedny. Připravíme si nálev – do 10 litrů vody dáme 75 dkg soli a 3 stroužky namačkaného česneku. Pak ryby přelijeme tímto nálevem a necháme je dva dny v lednici,“ prozrazuje pan Kolbábek.
Pan Kolbábek právě připravuje pstruhy na uzení
Po dvou dnech se ryby opláchnou a osuší. Potom už putují do udírny.
„My udíme ryby na 70°C, takových 4-5 hodin. Na uzení používáme dřevo z bukových štěpek,“ dodává Kolbábek.
Právě pro Vás udíme čerstvé makrely
Zákazník si může říct, na jakou hodinu chce ryby připravit. Pak mu je vytáhneme z udírny ještě teplé. Stačí si objednat druh a množství ryb na telefonu: 564 565 218.
Samozřejmě jsou uzené ryby k zakoupení i bez objednání – jsou ve stálém sortimentu Rybárny KINSKÝ. Výborně se hodí na různé oslavy nebo posezení s přáteli. Zdravou delikatesou určitě nikoho neurazíte, a čerstvě vyuzená ryba bude vždycky chutnat lépe než ta zatavená ze supermarketu.
Uzené ryby chutnají všechny skvěle a máme je ve stálém sortimentu
Autor: Jitka Marková
Přidáno: 23. 04. 2019