Podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) a mnoha studií je možné zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID – 19 předcházet a zmírnit jejich průběh pomocí konzumace rybího tuku a vitaminu D. Doporučení od SZÚ je tedy jasné – jezte ovoce, zeleninu a RYBY.
Pokud rádi nahradíte čerstvou rybu mraženým filé, musíme vás zklamat. Vitamin D zde opravdu nenajdete, protože neobsahuje žádný tolik prospěšný rybí tuk.
Nejvíce rybího tuku naopak obsahuje maso tučných mořských ryb jako je losos nebo makrela, ale také kapr. Všechny tyto ryby najdete v pravidelné nabídce naší rybárny.
V rybárně jsme pro vás od úterý do pátku od 9 do 16 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin. S výběrem ryby vám rádi poradíme a příp. ji upravíme k přímé konzumaci.
Sledujte nás také na Facebooku Rybárna Kinský.
Přidáno: 08. 04. 2020